Al voltant de Retrats d'Arquitectes

Aquesta exposició reuneix els retrats d’arquitectes fets als anys 80 en ocasions, casuals o programadas, de diferents actes culturals a Barcelona : conferències, entrevistes i especialment en les Setmanes Culturals de l’Escola d’Arquitectura de Barcelona.
Són retrats realitzats en diferents aproximacions i distàncies, amb el tret comú del seu caràcter instantàni, expressiu de certa espontaneitat del personatge. Arquitectes fumant, arquitectes amb barba, arquitectes que s’expressen amb la mà, arquitectes que miren de front , que dialoguen o que miren de lluny. Qe somriuen o que posen de perfil …
Aquestes fotografies s’havien fet en condicions de llum bastant precàries, sense flash per no molestar i utilitzant una pel.lícula d’altíssima sensibilitat : tot plegat produeix unes imatges amb molt grà.
Passat el temps, repassant els continguts de l’arxiu, s’em feia evident que no només havia de conservar-los, sinó que tenia que trobar un camí per difondra’ls. La situació de tot aquest material amagat m’inquietava. L’oportunitat d’exposar-lo ha vingut de la mà del FAD. La seva presidenta, l’arquitecte Beth Galí, em va proposar reunir aquestes imatges en una exposició coincidint amb la celebració dels 50 anys dels Premis FAD d’Arquitectura i Interiorisme.
Entenc una exposició de retrats com una col.lecció de gests corporals i d’expressions facials. El seu conjunt pot tenir el valor afegit d’un petit joc de contrast tot composant un record compartit.

Barcelona, juliol 2009