Al voltant de Neveres

La nevera és una capsa màgica, llisa i muda per fora, però que en obrir-se explota en un univers de formes, relacions i colors.

Un dia en obrir la nevera i veure-la plena de llimones, únicament, en tots els seus prestatges vaig pensar en fotografiar-la. El resultat em va portar a observar els interiors de les neveres amb una mirada apreciativa de l´atractiu estètic d´aquests armaris (conservadors?) De productes.

Després d´aquesta primera nevera “Nevera Llimones” (2003) vaig anar realitzant altres imatges en diferentes ocasions i neveres. Les verdures ficades a les bosses que matisen els seus colors, les brillantors dels plàstics, la transparència de les ampolles, l´animal / capó que presideix la vigília nadalenca, la nevereta plena de petits productes en la qual, només, la llauna de coca-col ens dóna l´escala, la nevera buida ..

Així va anar prenent forma la idea del projecte “Neveres” i vaig iniciar un treball espaiat però constant.

Les fotografies presentades en l’exposició “Crisis, what crisis” a la Galeria Hartman al gener de 2009 són part de l´obra d´aquest projecte, que segueix obert. La idea de “crisi” enllaça bé amb certes imatges de neveres